U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
NEVI PMI september: 51.6
De NEVI PMI van september was 51.6, precies hetzelfde als in augustus en gaf daarmee historisch gezien een lichte verbetering aan. De verbetering in de productiesector was vooral het gevolg van een marginale toename van de nieuwe orders. De exportorders daalden voor de tweede keer in drie maanden, zij het deze maand in zeer geringe mate. De toename van de productieomvang bleef stabiel en was beperkt.

De inkoopprijsinflatie was het laagst in zevenendertig maanden en de stijging van de verkoopprijzen was samen met oktober 2016 en juni 2019 het kleinst in drie jaar, zo blijkt uit de meest recente cijfers van NEVI PMI. De inkoopactiviteiten stagneerden grotendeels en de toename van de hoeveelheid ingekocht materiaal was gering. De materiaalvoorraad nam in de geringste mate toe in drie maanden. De voorraad gereed product daalde voor de eerste keer sinds april, zij het minimaal. De Nederlandse producenten lieten ondertussen het grootste optimisme in acht maanden zien. De producenten bleven optimistisch over de toekomst.

De inkoopprijsinflatie in de Nederlandse productiesector was in september minder groot. De inflatie was de laagste in de huidige periode van groei die in september 2016 begon. De stijging van de inkoopprijzen lag bovendien ruim onder het lange termijn gemiddelde van het onderzoek. Bij de subsectoren was er bij de producenten van consumptiegoederen en investeringsgoederen sprake van een forse stijging van de inkoopprijzen. Dit in tegenstelling tot de subsector halffabricaten waar een sterke daling werd genoteerd.

Bron: Metaalnieuws


Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma       
Directeur Organisatie

Sorry
We Missed You

> Lees meer.