U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Stikstof-impasse – nu beslissingen nemen!
Sinds de uitspraak van de Raad van State eind mei liggen er duizenden projecten, groot tot heel klein stil. De BV Nederland loopt hierdoor vast. Goed willende en hardwerkende mkb’ers krijgen serieuze problemen tot dreiging van faillissementen aan toe. Dit moet zo snel mogelijk worden opgelost en het Kabinet geeft dit gelukkig topprioriteit.

Mede naar aanleiding van het advies van de Commissie Remkes zal het Kabinet knopen moeten doorhakken, keuzes moeten maken. Als Koninklijke Metaalunie dringen we aan om dit zo snel én robuust mogelijk te doen. Rekening houdend met verschillende belangen - natuur én BV Nederland - en zodanig dat het ‘Raad van State-proof’ is.

“Voor het bedrijfsleven is het heel belangrijk dat de vele grote nu stilliggende projecten weer vlot getrokken worden. Maar tegelijkertijd moeten we waken dat het veel hogere aantal zeer kleine ‘projecten’ die nu ook stilliggen straks een disproportioneel zwaar regime krijgen”, aldus Derk Jan Meijer, beleidssecretaris bouwen en ruimtelijke ontwikkeling. “Te meer omdat deze zeer kleine projecten een uiterst marginale bijdrage opleveren aan ‘stikstofdepositie in natuurgebieden’.”

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie

Ruimte voor ondernemen

> Lees meer.