U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Productieomvang industrie toegenomen
De NEVI PMI van augustus was 51.6, een stijging ten opzichte van de 50.7 van juli en een indicatie van de grootste groei sinds mei. De toename van de productie was groter dan in juli en ook de stijging van het aantal nieuwe orders nam licht toe. Hetzelfde gold voor de orders uit het buitenland. De hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk daalde in de grootste mate sinds februari 2015 en de levertijden waren voor het eerst in meer dan zes jaar korter dan de maand ervoor. De voorraad gereed product werd groter.

De uitbreiding van de inkoopactiviteiten was het grootst sinds april en de voorraad ingekochte materialen steeg in de grootste mate tot nu toe dit jaar, zo valt verder te lezen in de NEVI PMI Index. De werkgelegenheid liet de grootste uitbreiding in vier maanden zien, maar deze toename was nog steeds beperkt. De stijging van de inkoopprijzen was de op een na kleinste in drie jaar en ook de verkoopprijsinflatie was gering en lag onder het lange termijn onderzoeksgemiddelde. De producenten bleven optimistisch over de toekomst, maar dit optimisme was wel het kleinst in drie maanden.

Productie-index
De productieomvang in de Nederlandse industrie nam in augustus in grotere mate toe en de seizoensmatig aangepaste Productie index herstelde zich van het lage punt van juli. Dit is de zesenzeventigste maand op rij dat de productieomvang stijgt, een recordperiode die in mei 2013 begon.

Levertijden-index
De gegevens voor augustus wijzen voor de eerste keer sinds juni 2013 op een verbetering van de prestatie van leveranciers en een daling van de gemiddelde levertijden. De bedrijven schreven deze kortere levertijden met name toe aan overcapaciteit bij de leveranciers. Ondanks het feit dat dit wijst op een lichte vermindering van de druk op de toeleveringsketen, was de verkorting van de levertijden gering.

Toekomstige productie-index
De Toekomstige productie index bleef in augustus boven de 50.0 en dit wijst op optimisme bij de Nederlandse producenten dat de productie in de komende twaalf maanden zal toenemen. De index daalde echter wel naar het laagste niveau in drie maanden, wat aangeeft dat het optimisme afnam. De bedrijven schreven hun positieve verwachtingen met name toe aan door hen geplande investeringen en nieuwe producten.

 

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma       
Directeur Organisatie

Sorry
We Missed You

> Lees meer.