U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Ondernemers vrijstellen van informatieplicht energiebesparing
Carla Dik, Tweede Kamerlid ChristenUnie met onder andere klimaat en milieu in portefeuille, vindt het idee om iedere ondernemer die 50% van zijn energiebehoefte duurzaam opwekt vrij te stellen van de informatieplicht energiebesparing, ‘een heel interessante gedachte’. Ze zegt dit in hét interview van Metaal & Techniek augustus, uitgave Koninklijke Metaalunie.

“Het sluit aan bij het principe van de ChristenUnie dat je niet mensen moet belasten en met regeltjes dwingen, maar moet verleiden en uitgaan van de goede wil van mensen”, zegt Dik in het interview. “Maar we hebben de afgelopen jaren ook gezien dat dit heeft geresulteerd in vrijblijvendheid en niet de wenselijke beweging heeft opgeleverd. Er is daarom gekozen voor regulering. Maar het is wel een interessante gedachte om te kijken of je naast de stok ook de wortel kunt hanteren”.

Dik vindt verder ook dat de overheid als launching costumer het goede voorbeeld kan geven en de circulaire economie kan aanjagen door in aanbestedingen circulariteit als voorwaarde mee te nemen. “Daar moet nog wel een grote slag gemaakt worden”, constateert ze.

> Lees het hele interview in Metaal & Techniek, juli/augustus 2019.

Misschien interessant voor uBlog

Blog


Jos Kleiboer
Directie

Tweede golf

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl