U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Het kenniscluster 3D metaal printen Noord Nederland heeft de naam aangepast naar Industrieel 3D-printcluster. Dit omdat printen met kunststoffen een behoorlijke vlucht neemt en een goed alternatief is voor veel metalen onderdelen. Roelof Vedder (Revamo) is voorzitter en Ramon Jeuring (GeTech) is Business Developer van het industrieel 3D-Printcluster. Op dit moment loopt een subsidietraject om een, zoals ze het nu zelf nog noemen, Proeftuin Industrieel 3D-Printen op te zetten. 

Roelof Vedder en Ramon Jeuring hebben samen met de andere leden de eerste investeringen gedaan om het project op te starten. In de proeftuin is de rol van Ramon Jeuring het coördineren van de dagelijkse activiteiten, het netwerken en het onderhouden van het contact met participanten.

De proeftuin heeft als doel het bieden van een kenniscentrum voor alles wat te maken heeft met 3D printen. Samen met het nu al grote en professionele netwerk van MKB-bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstanties en toeleveranciers willen zij graag het aanspreekpunt worden voor Additive Manufacturing/3D-print gerelateerde vraagstukken en uitdagingen. Ook komen er 3D printers te staan zodat er prototypes en industriële onderdelen geprint kunnen worden. De provincie Drenthe ondersteunt het programma.

Ramon: “In de rest van Nederland wordt al veel meer geëxperimenteerd. Wij lopen in Noord-Nederland toch wat achter. Daar willen wij samen met onze leden verandering in brengen, om zodoende het kennisniveau in het noorden van Nederland naar een hoger plan te tillen”.

Roelof geeft aan het cluster verder te willen uitbreiden: “We moeten voorbereid zijn op de nieuwe economie. Daar willen we iedereen graag in betrekken, juist ook in deze nieuwe fase van het ontwikkelen van de proeftuin. Wij bieden het noordelijke MKB de mogelijkheid om hierbij laagdrempelig aan te sluiten”.

Tijdens de TIV in Hardenberg, de beurs voor de maakindustrie, is op 19 september een informatiebijeenkomst gepland voor leden en belangstellenden. Hier zal worden uitgelegd wat de vereniging doet, welke mogelijkheden er zijn om te participeren en zal de opzet van de proeftuin worden uitgelegd. “Een prachtige gelegenheid om kennis te maken”, aldus Ramon Jeuring. “Ook Johan Pragt zal vertellen over hoe kennis is om te zetten naar de praktijk en er is plaats voor een gezamenlijke discussie en terugkoppeling vanuit de bedrijven”.

“Elke partij die interesse heeft willen wij laagdrempelig toegang bieden tot het cluster. Hiervoor zijn meerdere verschillende mogelijkheden om te participeren opgezet”, vertelt Roelof Vedder, “Deze mogelijkheden presenteren we op de TIV. Uiteindelijk is het doel van de proeftuin het opzetten van een goede en zelfstandige opererende business en andere bedrijven aan te zetten om ook deze technieken toe te passen.”  

Meer informatie over de presentatie van de Vereniging Industrieel 3D-Printcluster:
U bent van harte welkom op donderdag 19 september tijdens de TIV-beurs Hardenberg. Start om 19.00 uur. De presentatie wordt gegeven in één van de zalen. Bezoekers kunnen gedurende de TIV informatie ophalen bij de stand 540 van GeTech BV. Aanmelden heeft onze voorkeur: metaalprintcluster@gmail.com.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog

Adriaan Vonk / Directie      

Een vacature is geen sinecure

Lees meer.