U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Technisch vakmanschap beloond op WorldSkills
Team Nederland heeft tijdens WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor beroepen, die van 22 t/m 27 augustus plaatsvonden in Kazan, Rusland 13 medals of excellence in de wacht gesleept. Een medal of excellence wordt alleen uitgereikt bij het verrichten van een bovengemiddelde prestatie. De beste score van Nederland werd behaald door mbo- student Jasper Olthuis uit ’t Harde. Hij mag zich ‘Best of Nation WorldSkills 2019’ noemen. Jasper studeert bij het Deltion College in Zwolle en werkt via InstallatieWerk bij Van der Sluis technische bedrijven. 

De medals of excellence werden verder bij de volgende ‘technische’ leerlingen omgehangen: Hugo Rijsman, Lassen (Deltion College), Jasper van Kol, Mechatronica (Summa College), Rick Jooren, Mechatronica (Summa College), en Sander Damsma, Sanitairtechniek (Deltion College). Twee mbo-studenten van Mondriaan werden vierde tijdens de Future Skills wedstrijd Industry 4.0.Jos de Goey, algemeen directeur WorldSkills Netherlands, eerder deze week ook gekozen tot voorzitter van WorldSkills International: “Het is natuurlijk superjammer dat Nederland deze keer geen podiumplek heeft weten te bemachtigen. Dat is ook erg moeilijk op het wereldtoneel, maar zóveel medals of excellence zegt iets over de enorme inspanningen die de deelnemers de afgelopen tijd hebben geleverd en over het vakmanschap dat de economie zo goed kan gebruiken, mbo studenten staat een mooie toekomst te wachten!”

Future Skills en WorldSkills Juniors
Nederland deed voor het eerst mee aan de demonstratiewedstrijden WorldSkills Juniors en Future Skills. De enige vmbo-leerling in Team Nederland, de 16-jarige Miryanne Ruijs van het Fioretti College Veghel, won een bronzen medaille in de WorldSkills Juniors demonstratiewedstrijd Restaurant Service.

Grootste beroepenevenement ter wereld
Tijdens deze 45ste editie van WorldSkills streden in Kazan meer dan 1.600 deelnemers uit 60 bij WorldSkills International aangesloten landen in 56 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 27 vakrichtingen (beroepen). Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainden en begeleidden de deelnemers de afgelopen maanden. In Kazan Expo International Exhibition Centre werden ruim 250.000 internationale bezoekers ontvangen, waaronder internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Ook Nederland was vertegenwoordigd met een delegatie.

Een overzicht van alle uitslagen is te vinden op www.teamnederland.com.

 

Misschien interessant voor uBlog

Blog


Jos Kleiboer
Directie

Tweede golf

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl