U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Beperking zelfstandigenaftrek raakt juist echte ondernemer
Koninklijke Metaalunie deelt de mening van MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof dat de beperking van de zelfstandigenaftrek die het kabinet wil inzetten om schijnzelfstandigheid bestrijden, de echte ondernemers met kleine bedrijven zal raken. “Metaalunie vecht voor het behoud van de zelfstandigenaftrek als een van de fiscale maatregelen om ondernemerschap te stimuleren”, zegt Jos Kleiboer, directeur beleid van Metaalunie in reactie op een interview in het AD met Vonhof.


Kleiboer vindt dat schijnzelfstandigheid moet worden aangepakt, maar niet door de echte ondernemer te straffen. “Een beperking van de zelfstandigenaftrek is het kind met badwater weggooien in plaats van het echte probleem aan te pakken”, zegt hij.

Vonhof noemt in het AD-interview de uitgelekte kabinetsplannen om de beloofde verlaging van de winstbelasting met een jaar uit te stellen en de zelfstandigenaftrek te beperken ‘symboolpolitiek’. “Ondernemers mét personeel die hard werken voor bepaald geen topinkomen hebben een betrouwbare overheid nodig”, stelt hij.

> Lees hier het interview met Vonhof.

 

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie

Ontspanning

> Lees meer.