U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Afzetprijzen industrie nagenoeg gelijk
De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in juli 0,1 procent hoger dan in juli 2018, meldt het CBS. De prijsstijging is kleiner dan een maand eerder. Toen waren de producten van de industrie 0,3 procent duurder dan een jaar eerder.

In juli 2019 kostte een vat ruwe North Sea Brent olie ruim 57 euro. Dat is bijna 11 procent minder dan een jaar eerder. In juni 2019 was de prijs voor een vat ruwe olie ongeveer 56 euro, 14 procent lager dan in juni 2018.De ontwikkeling van de afzetprijzen in de industrie hangt sterk samen met de prijsontwikkeling van ruwe aardolie. Producten van de aardolie-industrie waren in juli 6,8 procent goedkoper dan in juli 2018. In juni lagen de prijzen 8,9 procent lager dan in juni 2018. Ook in de chemische industrie hangt de afzetprijs over het algemeen samen met de olieprijs. De afzetprijzen van de chemische industrie waren in juli 4,2 procent lager dan een jaar eerder. In de meeste overige bedrijfstakken van de industrie lagen de prijzen in juli 2019 hoger dan een jaar eerder.

Vergeleken met juni zijn de afzetprijzen van de industrie in juli 0,2 procent gedaald. De prijzen op de binnenlandse markt daalden met 0,4 procent, de prijzen op de buitenlandse markt bleven gelijk.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma       
Directeur Organisatie

Sorry
We Missed You

> Lees meer.