U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

De e-learning ‘e-learning basisvaardigheden staal’ is geschikt voor medewerkers die nieuw zijn in de staal- en metaalsector en weinig kennis hebben van het product als ook voor ervaren medewerkers in de staalhandel. De cursus biedt u de basiskennis die nodig is tot goede keuzes te komen in uw functie binnen de metaalindustrie. Na afloop van de cursus is een brede basis gevormd waarop in de toekomst kan worden gebouwd.

Deze e-learning is opgebouwd uit 4 blokken.

Blok 1
Wat is staal?

Van ijzererts tot het eerste halffabricaat. Het gehele proces met de verschillende grondstoffen, de hoog-oven, het (elektra) staalwerk en continu gieten.

Blok 2
Materialen, verschijningsvormen en toepassingen

Balkstaal, beton -en bouwstaal, dunne en dikke platen, draadstaal, buizen, componenten en stafstaal zowel in roestvast staal als in koolstofstaal.

Zowel bij blok 2 als 3 komen aan de orde: herkomst en productieproces.

Blok 3
Materialen, verschijningsvormen en toepassingen

Veel weetjes, normen/certificaten & kwaliteiten, specifieke eigenschappen en toepassingen, markten en rekenvoorbeelden uit de praktijk.

Blok 4
Materiaal- en schadeonderzoek en certificaten

De deelnemers krijgen inzicht in destructief en non-destructief onderzoek, materiaalstructuren en behandelingen.

Afronding met eindtoets
Na blok 4 wordt de e-learning afgesloten met een eindtoets. Na succesvolle afronding van de gehele cursus ontvangt u een certificaat. Dit certificaat is zeer waardevol in de staal-en metaalsector in Nederland.

De kosten voor deze cursus e-learning bedragen voor Staalfederatieleden € 450,- per deelnemer exclusief btw. Niet-Staalfederatieleden betalen € 650,- per deelnemer exclusief btw.

Meer informatie en inschrijfformulier: Koninklijke Staalfederatie, 030-750.98.03 of info@staalfederatie.nl.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer    
Directie

Druk met regels

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl