U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Koninklijke Metaalunie voorstander van Oost-Oost oeververbinding in regio Rotterdam
Koninklijke Metaalunie district Zuid-Holland is voorstander van de Oost-Oost oeververbinding (Ridderkerk-Krimpenerwaard). Voor de ruim 2.400 bedrijven, die in Zuid-Holland zijn aangesloten bij Metaalunie, is goede bereikbaarheid van groot belang. De Oost-Oost oeververbinding is de snelle, duurzame en goedkope variant om een aantal essentiële knelpunten te verlichten of op te lossen. Binnen 7 jaar kan een verbinding gerealiseerd worden waar ook financiële dekking voor is.

“Dagelijks staan vrachtwagens stil in de files op de Van Brienenoordbrug, de Algeracorridor en het weefvak A15/A16”, zegt Marie-Claire van Doremalen, regiosecretaris Metaalunie district Zuid-Holland. “Ook de bijna 28 000 medewerkers bij deze bedrijven, staan vaak in deze files. Een paar ongelukkige botsingen of pechgevallen op de snelwegen om Rotterdam en de hele regio staat uren lang stil.” Voor veel medewerkers in de maakindustrie is reizen naar het werk met het openbaar vervoer geen optie, stelt Van Doremalen. “Veel bedrijven in de maakindustrie zijn gevestigd op bedrijventerreinen. Deze bedrijventerreinen zijn met het openbaar vervoer slecht te bereiken. Op de fiets naar het werk, een gezond alternatief, is vaak ook geen optie vanwege de slechte bereikbaarheid, gebrek aan fietspaden en de vele rivieren in het gebied. Een goed fietspad over de gewenste Oost-Oost oeververbinding biedt om die reden ook uitkomst.”

Metaalunie is overigens geen voorstander van een derde Rotterdamse oeververbinding. Van Doremalen: “Een derde oeververbinding in Rotterdam is mooi voor de stad, maar daar hebben de maakbedrijven weinig aan. Weinig vrachtwagens en medewerkers in de maakindustrie reizen voor het werk van Zuid naar De Esch en vice versa. Met andere woorden: een derde oeververbinding in Rotterdam verbetert wellicht wel de bereikbaarheid van Rotterdam, maar draagt onvoldoende bij aan de werk gerelateerde bereikbaarheid van de groot Rotterdamse regio.”

Metaalunie Zuid-Holland sluit zich dan ook aan bij de Steunbetuiging Oeververbinding Ridderkerk-Krimpenerwaard (Oost-Oost) van o.a. Transport Logistiek Nederland (TLN), Evofenedex, vele regionale ondernemersverenigingen en -kringen en het Economisch Platform Krimpenerwaard. Medio juli wordt er een besluit genomen over een extra oeververbinding in de regio Rotterdam

Misschien interessant voor uBlog

Blog


Jos Kleiboer
Directie

Tweede golf

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl