U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Afzetprijzen industrie 2 procent hoger in mei
De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in mei 2,0 procent hoger dan in mei 2018, meldt het CBS. De prijsstijging is kleiner dan een maand eerder. Toen waren de producten van de industrie 3,3 procent duurder dan een jaar eerder.

De ontwikkeling van de afzetprijzen in de industrie hangt sterk samen met de prijsontwikkeling van ruwe aardolie. Producten van de aardolie-industrie waren in mei 0,2 procent duurder dan in mei 2018. In april lagen de prijzen ruim 10 procent hoger dan in april 2018. Ook in de chemische industrie hangt de afzetprijs over het algemeen samen met de olieprijs.

In de meeste bedrijfstakken van de industrie lagen de prijzen in mei 2019 hoger dan een jaar eerder. Vergeleken met april zijn de afzetprijzen van de industrie in mei 0,1 procent gestegen. De prijzen op de binnenlandse markt namen met 0,4 procent toe, terwijl de prijzen op de buitenlandse markt daalden met 0,2 procent.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma       
Directeur Organisatie

Rente-spagaat

> Lees meer.