U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Informatieplicht energiebesparing geeft nogal wat regeldruk
"Wij vinden de informatieplicht energiebesparing nogal wat regeldruk geven. We horen geluiden van bedrijven die zich afvragen waarom ze al die kleine maatregelen moeten melden, terwijl ze met grotere, fundamentelere zaken bezig zijn.” Dit zegt Marijke van Hees, voorzitter van het Adviescollege Toetsing Regeldruk (ATR) in het juninummer van Metaal & Techniek, uitgave Koninklijke Metaalunie.

ATR adviseert het kabinet en de Eerste en Tweede Kamer over de regeldrukeffecten van wet- en regelgeving. Het college is de rechtsopvolger van Actal dat per 1 juni 2017 ophield te bestaan. In het interview zet Van Hees vraagtekens bij de proportionaliteit van de informatieplicht. “Hoe verhoudt de huidige aanpak zich tot de te bereiken doelen? Wij benadrukken dat de Erkende Maatregelen lijsten slechts een middel is, maar dat er ook ruimte en aandacht moet zijn voor maatregelen die ver boven dat lijstje uitstijgen. Het gaat er niet om of een lijstje wordt afgewerkt, maar om de praktijk van de uitvoering”, zegt ze.


Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma       
Directeur Organisatie

Sorry
We Missed You

> Lees meer.