U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Minister van OCW ontvangt actieagenda Technologie
Meer jongeren moeten kiezen voor techniek en volwassen werknemers in de techniek moeten zich beter kunnen voorbereiden op de toekomst. Daarin voorziet de actieagenda Technologie, die minister Ingrid van Engelshoven van OCW ontving uit handen van de duovoorzitters van SBB, Ineke Dezentjé Hamming en Ton Heerts. Ze deden dat mede namens de werkgroep Technologie. “Met ontzettend veel enthousiasme en inbreng vanuit alle technische sectoren hebben we deze actieagenda opgesteld”, zegt Jos Kleiboer, directeur Beleid Koninklijke Metaalunie en voorzitter van die werkgroep. 


“Metaalunie is blij met deze praktische, techniek brede aanpak. In zeven concrete actiepunten kan het beroepsgerichte techniekonderwijs van de basisschool tot hbo sterker worden. De uitvoering moet nu in volle vaart worden opgepakt”, aldus Kleiboer. 
Met de actieagenda is de verbinding gelegd tussen alle betrokken sectoren en het vmbo, mbo en hbo. De activiteiten zijn gericht op een excellente technische opleidingsinfrastructuur, ondersteund door een goed werkend, lerend regionaal netwerk. Zo zorgen we voor voldoende en goed gekwalificeerde vakmensen en is scholing op technisch gebied bereikbaar voor zowel jongeren als volwassen. Naast een excellente technische opleidingsinfrastructuur denkt de werkgroep aan het nog beter benutten van de rijke leeromgeving van bedrijven, met bijvoorbeeld leren op de werkplek, bbl-banen en nauwere samenwerking tussen scholen en bedrijfstakken. Om het docententekort in de techniekopleidingen aan te pakken adviseert de werkgroep om een lerarenloket in te richten, dat de inzet van werknemers en ondernemers in het onderwijs vergemakkelijkt. Een werknemer die deels voor de klas staat helpt niet alleen het lerarentekort op te lossen, maar levert met zijn actuele kennis ook een waardevolle bijdrage aan het onderwijs en doet tegelijk kennis op die in de praktijk van pas komt.

Het Techniekpact, waarvan de partners van de actieagenda ook deel uitmaken, gaat de actieagenda nu uitvoeren.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma       
Directeur Organisatie

Sorry
We Missed You

> Lees meer.