U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Asbestdakenverbod voorlopig van de baan
Asbestdaken worden vooralsnog niet verboden. De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel om asbestdaken te verbieden de afgelopen week niet goedgekeurd. Zij had twijfels vanwege de saneringskosten voor pandeigenaren en de realisatie voor 1 januari 2025. Het kan zijn dat in de toekomst opnieuw geprobeerd wordt om asbestdaken te verbieden. Metaalunie zal zich er dan voor inzetten dat sanering betaalbaar en uitvoerbaar zal zijn.

Ondernemers moeten er wel rekening mee houden dat als een dak slecht wordt en daardoor de gezondheid of de veiligheid van mens en milieu in gevaar komt, een gemeente altijd kan verplichten om toch een dak te saneren. De komende tijd kan dit gezien de verwachte levensduur van daken vaker gaan voorkomen. Sinds 1994 is het toepassen van asbest namelijk al verboden. Als tot sanering verplicht wordt, dan kunnen leden van Metaalunie altijd contact opnemen met een van de adviseurs bestuursrecht, bj@metaalunie.nl of tel. 030-605 3344.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma       
Directeur Organisatie

Bbl-opleiding onmisbaar

> Lees meer.