U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Geen overeenstemming op derde dag cao-overleg
Werkgevers keuren pensioenacties sterk af

De onderhandelingen over een nieuwe cao in de Metaal en Techniek zijn op 8 mei 2019 voortgezet. De gesprekken stonden in het teken van het verder verduidelijken van wederzijdse voorstellen. Bij vakbonden is het recht op het Generatiepact een harde eis. Voor werkgevers is het daarentegen heel belangrijk om de ontziemaatregelen aan te passen aan de toegenomen vitaliteit van werknemers in de sector. Hierbij hebben werkgevers een onderzoek ingebracht dat aangeeft dat de vitaliteit van ouderen in tien jaar tijd flink is gestegen.

Gedurende de onderhandelingen zijn de werkgeversvertegenwoordigers zeer onaangenaam verrast door de nieuwsberichten over de acties voor een beter pensioenstelsel op woensdag 29 mei a.s. Acties die weliswaar zijn gericht tegen het kabinet, maar juist de werkgevers in de sectoren metaal en techniek raken. Werkgevers hebben hun sterke afkeuring hierover uitgedrukt. Er is overwogen of deze acties van invloed moeten zijn op het onderhandelingsproces. Na een lange schorsing hebben werkgevers toch besloten de onderhandelingen met de vakbonden te hervatten.

Partijen hebben afgesproken dat de beschikbare reservedag ingezet wordt als een formele onderhandelingsdag die op 21 mei a.s. plaatsvindt. Ook is door alle partijen de wens uitgesproken dat er een gezamenlijke inspanning zal zijn om op die dag te komen tot een overeenkomst.

 

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Fried Kaanen     
Voorzitter Metaalunie

Samen overeind
blijven

> Lees meer.