U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
‘De gedachte achter het Amsterdamse plan voor elektrisch verkeer is zeker te prijzen, maar we moeten wel realistisch blijven. Dit gaat veel te snel.’ Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW over het voornemen van Amsterdam om in 2030 alleen nog elektrische voertuigen in de stad toe te laten.

Genoeg auto’s?
De vraag is überhaupt of er in 2030 voldoende elektrische auto’s op de markt beschikbaar zijn. Dat geldt ook voor de oplaadcapaciteit. Daarnaast zullen deze auto’s voorlopig aan dure kant blijven. ‘Zijn ze wel betaalbaar voor de gewone burger?’ MKB-Nederland en VNO-NCW vragen zich ook af wat deze plannen betekenen voor ondernemers: kunnen bestel- en vrachtauto’s wel elektrisch? Is dat betaalbaar?

Minder draagvlak
De MKB-Nederland en VNO-NCW vrezen dat het plan ertoe kan leiden dat burgers en ondernemers terughoudend worden ten opzichte van verduurzaming. ‘Met verbieden krijg je de burger niet mee. Het draagvlak voor de energietransitie zou daardoor af kunnen nemen.’ Milieuzones zouden bovendien landelijk moeten worden geregeld, en niet per gemeente.

Bron: MKB-Nederland

 

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie
Positief signaal

> Lees meer.