U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Afgelopen vrijdag was ik weer met onze voorzitter Fried Kaanen op ledenbezoek. Dit keer in de regio West-Brabant. Bij het eerste bedrijf waar wij kwamen, vielen bij binnenkomst direct de roze ballonnen op in het pand. Een dag eerder waren 36 zeer enthousiaste meiden op bezoek geweest vanwege Girlsday. Het ondernemersechtpaar was nog steeds opgetogen over het initiatief en had ook een mooie praktijkopdracht bedacht, die ze ons vol trots liet zien. Ook in een uitgebreid artikel in BN deStem werd vol lof geschreven over dit initiatief om meer meiden te interesseren voor techniek.

Tijdens Girlsday openden door heel Nederland bèta-, technische, ICT-bedrijven of dito afdelingen van niet-technische bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De bijna 11.000 meisjes namen deel aan interessante activiteiten, maakten kennis met vrouwelijke medewerkers en leerden meer over bèta/technische werkzaamheden. Samengevat laat Girlsday elk jaar meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven. Onze eigen samenwerking met de verschillende technische sectoren, TechniekTalent.nu, ondersteunt dit initiatief al jaren. En dat is goed, want de techniek kent vele mooie uitdagingen voor vakmensen. Hierin liggen dus ook voor meiden goede kansen.

Bedrijven in de techniek moeten openstaan voor meiden en hen kansen bieden. Dat is niet alleen nodig om voldoende vakmensen aan te trekken, maar ook omdat de kwaliteiten van mannen en vrouwen elkaar goed aanvullen. Aandacht voor diversiteit vraagt echter wel wat van bedrijven. Het ontstaat niet vanzelf. Er is een open houding en een goede benadering van de doelgroep voor nodig. Girlsday is een mooi en laagdrempelig initiatief. Gelukkig doen er verschillende metaalbedrijven mee. Dat vind ik mooi om te zien. Er is een goede basis om te groeien naar nog veel meer deelnemende metaalbedrijven.

Op naar Girlsday 2020!

 

Jos Kleiboer
Directeur Beleid

 

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Fried Kaanen     
Voorzitter Metaalunie

Samen overeind
blijven

> Lees meer.