U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft vorige week het eLoket informatieplicht energiebesparing gelanceerd. Via dit loket moeten 125.000 ondernemers voor 1 juli a.s. aangeven welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen om aan de wettelijke energiebesparingsplicht te voldoen.  
 
Het eLoket is met forse vertraging en onder enorme tijdsdruk tot stand gekomen. Ondernemersorganisaties en de werkgeversorganisaties hebben, net als eerder met betrekking tot de nieuwe energie besparende maatregelen, tot het laatste moment hoognodige verbeterpunten aangedragen om een toegankelijk loket met minimale lastendruk voor ondernemers te realiseren. Een deel van deze verbeterpunten is doorgevoerd. Helaas heeft het ministerie niet meer de mogelijkheid gegeven op de laatste versie van het loket te reageren. Ook het testpanel, bestaande uit ondernemers en gemeentes, heeft de gelanceerde versie niet meer kunnen beoordelen. Wij maken ons zorgen over het gebruiksgemak van het eLoket en over de beperkte tijd die tot 1 juli resteert om aan de informatieplicht te voldoen. 

Natuurlijk doen wij er alles aan onze achterban te helpen. De kop in het zand steken heeft geen zin en daarom is het beter dit soort verplichtingen pragmatisch op te pakken. Daarom informeren we onze leden met voorlichtingsbijeenkomsten en ondersteunend materiaal en kunnen op- en aanmerkingen over het eLoket gemeld worden via informatieplicht@metaalunie.nl.

Ik vind wel dat het niet meer dan logisch en fair zou zijn als door alle vertraging en onzekerheid ondernemers langer de tijd krijgen het eLoket goed in te vullen en overheden niet direct op 1 juli gaat handhaven. Als door te weinig tijd blijkt dat de uitkomsten van het eLoket niet het juiste beeld geven van de energiebesparingsgraad, is dat zonde van alle energie die bedrijven er in hebben gestoken. Verspilde energie dus…

Bert Jaarsma,
Directeur Organisatie Koninklijke Metaalunie

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Sterke plannen voor
Sterk Techniek Onderwijs

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl