U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Brexit twee weken uitgesteld
De Britten krijgen van Brussel twee weken extra de tijd om knopen door te hakken over de Brexit. De dreiging van een 'no deal' blijft. Mochten de Britten op uiterlijk 12 april echter niet hebben aangegeven hoe zij met de EU verder willen, dan dreigt alsnog een chaotisch vertrek. Ze zullen dus voor die tijd moeten beslissen of zij een veel langer uitstel wensen en dus meedoen met de Europese verkiezingen van eind mei.

Het Verenigd Koninkrijk kan ook tot 22 mei uitstel krijgen voor de Brexit. Voorwaarde is wel dat het Britse parlement volgende week (wk 13) akkoord gaat met de vertrekregeling die premier May in november met de EU heeft afgesproken. Het uitstel is dan nodig om alle brexitwetgeving door het Britse Lagerhuis te loodsen.

Uitstel geeft ondernemers meer tijd om zich voor te bereiden maar het betekent ook dat de onzekerheid aanhoudt. Ook is er nog steeds geen duidelijkheid over wanneer de Brexit gaat plaatsvinden, hoe de Brexit er uit gaat zien en welke gevolgen dit heeft voor u als ondernemer. Metaalunie geeft dan ook als advies om nog steeds uit te gaan van een harde Brexit en ook daarop voor te bereiden.

> Kijk op de speciaal voor leden ingerichte pagina over de Brexit voor concrete informatie.

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Sterke plannen voor
Sterk Techniek Onderwijs

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl