U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Afgelopen week vond voor de tweede keer de Avond van de Maakindustrie plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens deze drukbezochte avond stond de uitreiking van de Metaalunie Smart Manufacturing Award centraal. Na drie gloedvolle pitches maakte de jury aan het eind van de avond bekend dat Koninklijke Otolift trapliften de uiteindelijke winnaar was.

Deze tweede Avond van de Maakindustrie wordt samen met branchevereniging FPT-Vimag en de Jaarbeurs georganiseerd, met bijdragen van ABN AMRO en NRK. Het was ontzettend mooi om de afwisselende maakindustrie zo enthousiast voor het voetlicht te brengen. Onder leiding van een prikkelende Jort Kelder werd scherp en met een kwinkslag gediscussieerd over kansen in de maakindustrie. Of het nu ging over het imago van de industrie of het die dag bekendgemaakte klimaatbeleid, alles kwam voorbij.

En wat dat laatste betreft, het mag duidelijk zijn dat er vanuit klimaatoogpunt vele maatregelen nodig zijn, maar dat de industrie de uitdagingen niet alleen kan oplossen. Proportionaliteit is een mooi woord om het evenwicht te benoemen dat nodig is om overal draagvlak te houden en de maakindustrie in Nederland niet onnodig zwaar te belasten. Naast het meteorologische klimaat moet ook gelet worden op het vestigingsklimaat.

Volgend jaar gaan we met de genoemde partners de derde Avond van de Maakindustrie opnieuw organiseren, ditmaal weer aan de vooravond van de ESEF-TechniShow. Dan zijn ook TechniShow Awards weer aan de beurt. Zo is er een mooie afwisseling en lijkt er een traditie te zijn geboren, waarbij de maakindustrie ieder jaar in de spotlights staat. Want één ding is duidelijk, de maakindustrie is slim en veelzijdig en dat moet blijvend onder de aandacht gebracht worden.


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

 

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Sterke plannen voor
Sterk Techniek Onderwijs

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl