U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Koninklijke Otolift Trapliften bv wint Metaalunie Smart Manufacturing Award

‘Koninklijke Otolift Trapliften bv is internationaal actief als ontwikkelaar, producent & installateur van trapliften. Er is van maatwerk naar een modulair product overgestapt. Innovatie vinden we terug in alle fases van het bedrijfsproces. Naast product en procesinnovatie zet het bedrijf sterk in op organisatorische sociale innovatie.’ Met deze woorden omschreef juryvoorzitter Anita Van Gils de winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2019: Koninklijke Otolift Trapliften bv uit Bergambacht.

Dit MKB-metaalbedrijf heeft zich volgens de jury op excellente wijze onderscheiden omdat ‘Het bedrijf het ondernemend vermogen van de medewerkers in het bedrijf stimuleert, wat zorgt voor toegevoegde waarde naar klant & medewerker toe, maar ook voor een versterking van de concurrentiepositie en de continuïteit van het bedrijf. Otolift heeft een eigen ontwikkelafdeling die op maat eigen software heeft geschreven en ontwikkeld voor de procesbesturing. Het bedrijf heeft een diepe en indrukwekkende integratie van digitalisering. Hierbij heeft men een zeer goed doordachte implementatie van RFID en barcodering gerealiseerd als ook een aansturing van spuiterij (poedercoating) als ook procesbegeleiding en werkinstructie via Shop Floor Control.

Koninklijke Otolift Trapliften bv ontving de Metaalunie Award uit handen van de juryvoorzitter. Metaalunievoorzitter Fried Kaanen overhandigde het winnende bedrijf een cheque ter waarde van € 5.000, -. De jury noemde alle drie genomineerde bedrijven, naast Koninklijke Otolift Trapliften bv ook GSE bv uit Brummen en Vanmac bv uit Amersfoort ‘alle drie aansprekende top smart-maakbedrijven’.

(Foto: Hans de Vries)

Koninklijke Otolift Trapliften bv
Koninklijke Otolift Trapliften bv ontwikkelt, produceert, installeert en onderhoudt trapliften. Het bedrijf heeft een 100% modulaire traplift ontwikkeld op de dunste enkele rail ter wereld met gepatenteerde software in de liftstoel.

De uitreiking van de Award vond plaats tijdens de tweede Avond van de Maakindustrie, in Jaarbeurs Utrecht. Deze avond vervult de behoefte van een gezamenlijke feestavond voor de gehele branche. Een belangrijk onderdeel van het programma was het uitreiken van de Maakindustrie Awards.

Zo zijn naast de Metaalunie Smart Manufacturing Award ook de NRK Rethink Awards Duurzame producten uitgereikt. Met de uitreiking van de verschillende awards werden de bedrijven uit de maakindustrie in de schijnwerpers gezet en lieten ze zien hoe innovatief, succesvol en belangrijk ze voor de industrie zijn. Dat maakte de Avond van de Maakindustrie ook een graadmeter voor de Nederlandse economie.

Rapport naar omzet en winst industrie
Tijdens de avond zijn ook de eerste conclusies van het door ABN AMRO in samenwerking met Koninklijke Metaalunie, FPT-VIMAG, Federatie NRK en de Jaarbeurs verrichte onderzoek naar de ontwikkelingen van de omzet en winst in de industrie in 2018, aangeboden aan CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch. Fotobijschrift: Koninklijke Otolift Trapliften bv ontvangt de Smart Manufacturing Award 2019 en een cheque ter waarde van € 5.000,-

Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Fried Kaanen     
Voorzitter Metaalunie

Samen overeind
blijven

> Lees meer.