U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Nieuwbouw vakschool SMEOT officieel geopend
Voorzitter van Koninklijke Metaalunie Fried Kaanen en gedeputeerde Eddy van Hijum van de provincie Overijssel hebben donderdag in Hengelo de nieuwbouw van vakschool Stichting Metaal- Elektro Opleidingen Twente (SMEOT), met opleidingen op het gebied van metaaltechniek, officieel geopend. SMEOT startte in 1980 van start met als wortels de toenmalige Stork-school en bedrijven als Signaal, Stork, Holec, vakbonden en de gemeente.

Door het succes van de vakschool is het oude pand te klein geworden.Meer ruimte, bijna een verdubbeling van het aantal vierkante meters van de praktijkvleugel en een uitbreiding van het aantal theorielokalen, werd gevonden in de voormalige schildersschool aan Sportlaan Driene. In de nieuwbouw liggen de theorielokalen direct naast de ruime praktijkruimten. De afdelingen hebben een eigen identiteit die kan worden gelinked met constructiebedrijven, verspaningsbedrijven, lasbedrijven of mechatronicabedrijven. Dit maakt de opleiding voor een beroepskeuze voor studenten en ouders makkelijker. Niet alleen is in het pand fors geïnvesteerd, maar vooral ook in vele machines en moderne apparatuur. Denk hierbij aan bijvoorbeeld cnc-kantbanken, lasrobots, cnc-buigmachines, freesmachines, lasersnijmachines, software, etc. SMEOT loopt daarmee in de pas met de ontwikkelingen bij de Twentse metaalbedrijven.

“Met name voor de leden van Metaalunie zijn wij hofleverancier van voldoende en prima opgeleide vakmensen”, vindt SMEOT-directeur Rob Swennenhuis. “SMEOT wil anticiperen op ontwikkelingen die daar plaatsvinden op gebied van technologie, technieken, innovaties en vooral de bijbehorende mensontwikkeling. De branche bepaalt onze richting en verandering”. Fried Kaanen sprak tijdens de opening het grote belang uit van de vakschool voor de Twentse mkb-bedrijven.

SMEOT werft studenten, helpt ze aan een baan en leidt hen vervolgens op. Het is inmiddels landelijk de grootste vakschool met wekelijks een +/- 430 tal studenten bbl en bol (niveau’s 2, 3 en 4), zij-instromers, bijscholers. Door de opleiding zo vorm te geven dat studenten het gevoel hebben dat ze naar hun werk gaan en de directe link zien met hun baan in het bedrijf, motiveert hen dit zeer. SMEOT werkt dagelijks één op één samen met ROC Twente. Een team van theoriedocenten is dan ook gehuisvest binnen SMEOT. Studenten komen uit ‘Groot Twente’ van Bathmen tot de grens en van Rekken tot Bergentheim. Ook het vmbo-onderwijs is zeer welkom. Hierover lopen nu samenwerkingsgesprekken.


Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.