U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Afzetprijzen industrie ruim 1 procent hoger
De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in januari 1,2 procent hoger dan in januari 2018, meldt het CBS. De prijsstijging is groter dan een maand eerder. Toen waren de producten van de industrie 0,6 procent duurder dan een jaar eerder.

In januari 2019 kostte een vat ruwe North Sea Brent olie bijna 53 euro. Dat is bijna 7 procent minder dan een jaar eerder. In december 2018 was de prijs voor een vat ruwe olie 51 euro, ruim 5 procent lager dan in december 2017.

De ontwikkeling van de afzetprijzen in de industrie hangt sterk samen met de prijsontwikkeling van ruwe aardolie. Producten van de aardolie-industrie waren in januari ruim 6 procent goedkoper dan in januari 2018. In december lagen de prijzen van aardolieproducten ruim 5 procent lager dan een jaar eerder. Ook in de chemische industrie waren in januari de afzetprijzen bijna 1 procent lager dan een jaar eerder

In de meerdere andere bedrijfstakken van de industrie lagen de prijzen in januari 2019 echter hoger dan een jaar eerder. Vergeleken met december zijn de afzetprijzen van de industrie in januari ruim 1 procent gestegen. De prijzen op de binnenlandse markt namen met bijna 2 procent toe en die op de buitenlandse markt met bijna 1 procent.


Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.