U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Koninklijke Metaalunie is zoals het bij een echte vereniging hoort van en voor de leden. Wij kiezen er daarom voor om een voorzitter uit de ledenkring te halen en om het ondernemersgevoel niet alleen uit te stralen, maar ook daadwerkelijk de doorslag te laten geven. Onze huidige voorzitter Fried Kaanen is daar een goed voorbeeld van en hij is letterlijk het gezicht van alle leden. Hij laat zich dan ook graag bij leden zien!

De nieuwjaarsbijeenkomsten in alle districten zijn net weer achter de rug. Dit jaar weer lekker druk bezocht met in totaal bijna 1.000 leden, en de voorzitter was er altijd. Nou ja, één keertje moest hij verstek laten gaan vanwege de nieuwjaarsreceptie van de Koning, wat best een goed excuus is lijkt me. Inmiddels heeft de voorzitter, samen met de directie, ook weer de ledenbezoeken in de districten opgepakt. Wij komen graag naar leden toe om te horen hoe het met het bedrijf gaat, waar kansen liggen en waar Metaalunie haar dienstverlening kan verbeteren.

Afgelopen vrijdag werden drie mooie bedrijven in district Midden bezocht in Montfoort, Lopik en De Meern. Alle drie bedrijven zien volop kansen in de markt, door schaalvergroting, door circulair produceren en door innovatief ontwerpen. En ondanks een beperkte personeelsomvang, verkopen in de hele wereld ... Maar ook de dienstverlening van Metaalunie wordt tijdens die bezoeken kritisch besproken en er worden volop vragen gesteld. Gelukkig gaat heel veel goed in de ogen van de ondernemers, maar een kritische noot wordt niet geschuwd. Daar leren wij als organisatie weer veel van. De behoefte aan kengetallen en het geven van beleidsmatige input kwam aan de orde, maar ook de rol en toegevoegde waarde van branchegroepen en de behoefte aan internationale algemene voorwaarden. Soms kunnen we dat soort vragen al direct ter plekke oplossen. Zoals de vraag over internationale voorwaarden die, in de vorm van de zogenaamde Orgalime voorwaarden, gelukkig ook bij Metaalunie verkrijgbaar zijn. En soms bieden de behoeften voor ons stof tot nadenken.

Kortom de ledenbezoeken door de voorzitter zijn een zeer welkome aanvulling op de vele ledenbezoeken, die de dertien buitendienstadviseurs dagelijks afleggen. Als vereniging kunnen we niet zonder de stem van de leden. De voorzitter komt daarom graag bij u op bezoek.

Bert Jaarsma
Directeur Organisatie Metaalunie

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Regeren is
vooruitzien

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl