U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

Per 1 april 2019 wordt de Generieke Poortinstructie (GPI) verplicht op alle bouwplaatsen in Nederland. Poortinstructies zijn instructies die alle medewerkers die een bouwplaats willen betreden, vooraf moeten hebben gevolgd en waarbij een toets wordt afgelegd.

Vanaf 1 april moeten alle eigen medewerkers en medewerkers van alle onderaannemers en toeleveranciers die werkzaamheden verrichten op de bouwplaats hun GPI gehaald hebben en laten zien om toegang te krijgen tot de bouwplaats. Om de GPI te halen moeten modules worden gevolgd en getoetst. Hiervoor kan men terecht op www.gpi.nu. Wanneer de GPI is gevolgd en behaald, geldt deze een jaar. Het betekent dat medewerkers met de poortinstructie op alle bouwplaatsen van bij de Governance Code aangesloten bouw- en installatiebedrijven terecht kunnen.

Om de GPI te kunnen doorlopen en het certificaat te halen, heeft u een inlogcode nodig. Deze bestelt u op https://gpi.explainsafe.nl/webshop. De kosten voor deze inlogcode bedragen € 8,75.

De GPI kent drie modules:
• Module Infra
• Module Bouw en Utiliteit
• Module Installatie

Het initiatief voor de GPI werd eind vorig jaar door de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVidB) gestart en richt zich op het verhogen en stimuleren van veiligheid en veilig gedrag op bouwplaatsen.

Bezoekers, die onder begeleiding een bouwplaats opgaan, hoeven niet in het bezit te zijn van een GPI. Wel geldt voor de bezoekers de verplichting om vooraf de veiligheidsfilm te bekijken over de veiligheidsrisco’s en veiligheidsregels op de bouwplaats. Deze film is te vinden op https:gpi.explainsafe.nl.

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Sterke plannen voor
Sterk Techniek Onderwijs

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl