U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
In 2019 loopt onze cao voor het Metaalbewerkingsbedrijf af. Dit betekent dat wij dit jaar weer met vakbonden om tafel gaan om een nieuwe cao af te sluiten. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart. Op dit moment vinden er achterbanraadplegingen in alle districten plaats, waar u als lid uw mening over de cao kunt geven. Hopelijk maakt u daar gebruik van!

Het cao-seizoen lijkt uitdagend te worden. Er is veel ketelmuziek in de media en cao’s lijken steeds moeilijker tot stand te komen. De verwachtingen bij werknemers en vakbonden zijn hoog, terwijl de economische verwachtingen beetje bij beetje afnemen. De donkere wolken aan de horizon nemen toe. Als we kijken naar de resultaten uit onze economische barometer over het vierde kwartaal, dan zien we dat het vierde kwartaal, en eigenlijk heel 2018, goed waren, maar dat de verwachtingen voor het eerste kwartaal in 2019 aangeven dat de groei tot stilstand komt. Er lijkt duidelijk sprake te zijn van een groeivertraging. Verder valt op dat het verschil tussen het saldo van waarderingen van de huidige orderportefeuille en verwachtingen voor de toekomst nog nooit zo groot geweest is. Al met al ontwikkelingen waar we terdege rekening mee moeten houden.

Aan de andere kant is de arbeidsmarkt nog steeds krap, waardoor de druk op het vinden van nieuwe medewerkers nog groot is en wij als sector ook een goede uitstraling naar buiten toe moeten hebben. En daar helpt een passend arbeidsvoorwaardenpakket bij.

Maar er is natuurlijk veel meer over een cao te zeggen en daarom is het belangrijk dat leden hun stem laten horen. We hebben als Metaalunie daarom eind 2018 een cao-enquête gehouden en houden nu bijeenkomsten in de regio. Maar desondanks kan het gebeuren dat u uw stem nog niet heeft laten horen. Via cao2019@metaalunie.nl kunt u opmerkingen over de cao doorgeven. Wij nemen deze opmerkingen vervolgens mee in de voorbereiding op het komende cao-overleg, wat in april gaat starten. Laat uw stem horen!

Bert Jaarsma, Directeur organisatie Metaalunie

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.