U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Donderdag 24 januari jl. werd de 10e editie van de Export Carrousel Friesland afgesloten. De Export Carrousel Grenzeloos Groeien Met Export is een initiatief van het bedrijfsleven en de NHL Stenden Hogeschool en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Fryslân, en wordt uitgevoerd door GJSsupport. Het project biedt exporterende bedrijven - MKB’er of aspirant exporterende bedrijven, die nieuwe kansen willen creëren of wil uitbreiden, de mogelijkheid om in zes maanden een advies exportplan op te stellen of een export vraagstuk uit te werken. Ook als ervaren exporteur liggen er voldoende kansen. Binnen het project ‘Export Carrousel’ leggen de deelnemende bedrijven hun plannen en ideeën voor aan internationale studenten die op een specifiek land een export policy plan gaan maken, specifiek gestoeld op het bedrijf in kwestie. Er wordt maatwerk geleverd. 

Aan deze 10e editie deden drie Metaalunie-lidbedrijven mee: Afmitech uit Joure, Bos Konstruktie en machinebouw uit Bolsward en Scholte Metaal uit Buinen.

Terwijl de jury in beraad was, kon geluisterd worden naar het verhaal van Martin Nanninga van Rusthoven Verkeerstechniek: “Een half jaar later”, over hoe hij het export plan heeft geïmplementeerd en de verdere groei in export die zij het afgelopen jaar hebben kunnen realiseren. Van de drie genomineerden plannen heeft het exportplan voor het bedrijf Total Care Composition gewonnen.

De jury oordeelde: “we zijn onder de indruk van de gedegenheid van het rapport, de goede analyses, maar vooral het “fieldresearch” in Duitsland door het bezoeken van diverse apothekers zien we als zeer positief, de theorie is goed gekoppeld aan de praktijk”.

De studentengroep van Metaalunie-lid Afmitech kreeg het certificaat voor best samenwerkende team.

Op donderdag 7 februari a.s. start de 11e editie. Wilt u meer informatie over deze 11e editie en de mogelijkheden voor uw bedrijf neem dan contact op met Greta Jager via mail: g.jager-smit@gjssupport.nl

 


Misschien interessant voor uHeeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Bert Jaarsma     
Directie

Ruimte voor ondernemen

> Lees meer.