U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Metaalunie pleit voor uitstel Brexit

Veel Nederlandse ondernemers zijn de onzekerheid rond de Brexit spuugzat nu de door de EU en de Britse regering onderhandelde deal massaal is weggestemd. Na de stemming is de kans op een chaotische uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU een stuk dichterbij gekomen. “Dat zou een ramp zijn voor ondernemers die handel drijven in het Verenigd Koninkrijk en tegen tal van barrières op zullen lopen, zoals bijvoorbeeld op het gebied van afhandeling douane en vertragingen in leveringen”, zegt Paul Verlinden, beleidssecretaris Internationaal Ondernemen van Koninklijke Metaalunie.

Veel ondernemers denken volgens Verlinden dat zij niet geraakt zullen worden door de Brexit maar ook hen beveelt hij van harte aan de Brexit impactscan te doen. “In korte tijd zie je wat de impact is voor jouw onderneming en nog belangrijker, wat je nu kunt doen om je voor te bereiden”, zegt hij. “Na de stemming is het opnieuw duidelijk geworden dat we maar beter van het zwartste scenario uit kunnen gaan.”

Volgens ondernemingsorganisaties MKB-Nederland en VNO is het essentieel dat er voldoende tijd blijft voor bedrijven om zich voor te bereiden op de Brexit. Nu een no-deal per 29 maart een reëel scenario dreigt te worden moeten de EU en het Verenigd Koninkrijk dan ook kijken hoe de Brexit-datum kan worden opgeschoven en de zaak kan worden uitgesteld. Verlinden vindt ook dat het voor ondernemers in dit stadium beter is dat er uitstel komt. “Tenminste als het helpt tot een nieuwe deal te komen waar we allemaal mee kunnen leven”, voegt hij er aan toe. De ondernemingsorganisaties roepen verder de Nederlandse regering op om de crisisvoorbereiding verder te intensiveren.

Kijk ook in de Kennisbank van Metaalunie voor meer informatie over de gevolgen van de Brexit of kijk op www.hulpbijbrexit.nl

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.