U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Platform Talent voor Technologie versterkt uitvoering bètatechniek agenda
Platform Bèta Techniek, TecWijzer (Jet-Net & TechNet) en TechniekTalent.nu zijn vanaf 1 januari jl. gefuseerd tot één nieuwe organisatie, Platform Talent voor Technologie genaamd. Met deze krachtenbundeling voor de uitvoering van de bètatechniek agenda moet een nog hoger bereik bij scholen en bedrijven gerealiseerd worden. De versnippering van het aanbod aan projecten, programma’s en activiteiten in het funderend onderwijs wordt zo tegengegaan om daarmee nog meer kwaliteit en impact te realiseren. 

Anne Marie Heij, beleidssecretaris Onderwijs Koninklijke Metaalunie, noemt de fusie ‘een goede ontwikkeling, waar we als Metaalunie vierkant achter staan’. “De instroom van vakmensen is en blijft van vitaal belang voor onze sector. Meer handen aan de ploeg en verregaande samenwerking moet de slagkracht vergroten om de wereld van technologie te ontsluiten, juist bij jonge kinderen. Het is leuk, uitdagend en toekomstgericht”, aldus Heij.

Vernieuwde programmering
De concrete programmering van het Platform Talent voor Technologie wordt de komende maanden vormgegeven. Het funderend onderwijs wordt vanaf het schooljaar 2019-2020 een vernieuwde programmering geboden. De basis hierbij is om jongeren door positieve ervaringen met technisch onderwijs en beroepen een breed, realistisch en aantrekkelijk beeld te geven van technologie en de technische beroepspraktijk. Waarbij in projecten en programma’s intensief en vraaggestuurd in de regio samen zal worden gewerkt met bedrijven, scholen en (lokale) overheden aan aantrekkelijker en beter techniekonderwijs. En een bijdrage geleverd wordt aan voldoende en goede leerkrachten die het enthousiasme voor technologie effectief kunnen overdragen op jongeren.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.