U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
De wettelijke rente voor handelstransacties bedraagt per 1 januari 2019 8,00% per jaar en is ongewijzigd ten opzichte van het rentepercentage van het eerste halfjaar van 2018. Dit rentepercentage is in ieder geval tot en met 30 juni 2019 in rekening te brengen. De rente die in rekening mag worden gebracht voor niet-handelstransacties (consumenten) is per 1 januari 2019 ook 2% per jaar gebleven. 

Contractueel rentepercentage
Het is toegestaan dat partijen bij het sluiten van een overeenkomst zelf een hoger of lager rentepercentage afspreken. Wanneer op een juiste wijze gebruik wordt gemaakt van de Metaalunievoorwaarden, mag een rente van 12% in rekening worden gebracht bij zowel handelstransacties als bij transacties met consumenten. 

Meer informatie: Bedrijfsjuridisch advies, 030-605.33.44 of bj@metaalunie.nl.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Mensenhandel
> Lees meer.