U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Get Ready for Brexit loodst snel door Nederlandse havens
Bent u exporteur, importeur of logistiek dienstverlener? Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk, of gaat u dat doen? Op de nieuwe website www.Getreadyforbrexit.eu vindt u in één oogopslag wat u moet doen om ook na Brexit snel uw lading van en naar het Verenigd Koninkrijk te vervoeren. U ziet stap voor stap welke actie wanneer en door wie gedaan moet worden om ook na Brexit snel via de Nederlandse haven te importeren of exporteren.

Hoe dan ook douaneformaliteiten
De aanstaande Brexit creëert voor de logistieke ketens tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk een nieuwe werkelijkheid. Wat de uitkomst van de politieke onderhandelingen ook is: bij elke vorm van Brexit ontstaan douaneformaliteiten in het shortsea- en het ferryverkeer. In het geval van een zeer reële no-deal zelfs al direct na 29 maart 2019.

Maar ook bij een Brexit met een deal zijn douaneformaliteiten in de nabije toekomst een vaststaand gegeven. "Door ons als logistieke keten hier nú gezamenlijk op voor te bereiden, kan alle lading ook na de Brexit snel via de Nederlandse havens. Doen wij dat niet, dan staan wij na de Brexit met elkaar stil" aldus Steven Lak van havenondernemersvereniging Deltalinqs.

> Lees meer hierover bij RVO of kijk op onze pagina voor internationaal ondernemen.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.