U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Juryvoorzitter Award Van Gils: Maakindustrie moet ook ‘denken’ naast het ‘doen’
“Ik vind dat te veel ondernemers in de maakindustrie te vaak bezig zijn met het ‘doen’ en te weinig met het ‘denken’. Zeker nu, in een tijd van hoogconjunctuur, zie je dat ze het te druk hebben om zich voor te bereiden op een tijd waarin het economisch minder goed zal gaan.’ Dit zegt Anita Van Gils, juryvoorzitter van de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2019 in Metaal & Techniek van december, uitgave Metaalunie. 

Van Gils, lector aan het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van de Hogeschool Windesheim en universitair hoofddocent bij de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht, zegt verder in het interview onder meer dat juist in een economische hoogconjunctuur ondernemers voldoende activiteiten moeten delegeren. “Ze moeten mensen om zich heen hebben zodat ze met het directie- of managementteam bezig kunnen zijn met het strategische plan naar de volgende vijf of tien jaar. Zodat je verschillende scenario’s kunt gaan uitwerken over hoe je verder moet. Dat is niet alleen van belang vanwege de economische conjunctuur maar vanwege de razendsnelle veranderende technologieën. Als je daar niet genoeg op anticipeert, kom je de komende jaren voor problemen te staan”, aldus Van Gils in M&T

> Lees het hele interview.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.