U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Steeds meer ondernemers bezig met Brexit-voorbereiding
Uit nieuwe cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat het aandeel ondernemers dat goed is voorbereid op Brexit in Q4 gestegen is naar 24%. In Q3 was dit nog 15%. Tegelijkertijd is het aandeel ondernemers dat helemaal niet is voorbereid gedaald van 39% in Q3 naar 29% in Q4.

34% van de ondernemers die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk weet niet of nauwelijks wat een (nog steeds) mogelijk ‘no-deal scenario’ voor hun bedrijf betekent. Bij een no-deal scenario verlaat het Verenigd Koninkrijk zonder overgangsperiode op 29 maart de Europese Unie. Het merendeel (58%) heeft geen plan gemaakt of maatregelen getroffen voor een no-deal scenario.

Ook Koninklijke Metaalunie adviseert ondernemers zich goed voor te bereiden, ongeacht het scenario. Exporteert u naar het Verenigd Koninkrijk (VK) maar niet buiten de EU, dan zal bij een no deal uw export vergelijkbaar worden met dat naar landen buiten de EU. Dit brengt administratieve lasten met zich mee waar u zich nú op moet voorbereiden. 

Exporteert u naar het VK of importeert u uit dit land? Zorg dan nu alvast dat uw organisatie export klaar is, d.w.z. 
  • aanvragen van verplicht EORI nummer bij export buiten EU en eventueel andere documenten
  • software voor aangifte, en
  • dat uw personeel weet hoe zo'n order moet verlopen per 29 maart 2019. 

> Lees meer in het artikel: '

Brexit: Neem concrete stappen om u voor te bereiden

'.

 

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.