U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
SCAN factuur voor licentievergoedingen voor Buma en Sena
Het is goed mogelijk dat u een factuur van SCAN (Service Centrum Auteurs- en Naburige Rechten) heeft ontvangen. SCAN factureert de licentievergoedingen voor Buma en Sena. Om deze reden staan op uw factuur de logo’s van zowel Buma als Sena. Om te zien waar de factuur precies betrekking op heeft, moet u deze nader bekijken.

Wordt u gefactureerd voor Buma, Sena of allebei? Metaalunie heeft voor haar leden de Senarechten afgekocht. Als uw factuur desondanks (ook) betrekking heeft op de Senalicentie, mailt u dit dan naar de afdeling Bedrijfsjuridisch Ledenadvies, via bj@metaalunie.nl. Dan zoekt zij voor u uit hoe dit komt. Verder kan de factuur als gezegd betrekking hebben op een Bumalicentie. Met Buma heeft de Metaalunie géén collectieve regeling getroffen. Maakt u muziek openbaar, dan moet u daarvoor een licentievergoeding aan Buma betalen.

Om te beoordelen of er bij uw bedrijf wel of niet sprake is van het openbaar maken van muziek, kunt u onze notitie ‘Muziekrechten’ raadplegen. Deze notitie is te vinden onder de rubriek 'Kennisbank'. Meer informatie kunt u bovendien krijgen bij de afdeling Bedrijfsjuridisch Ledenadvies via bj@metaalunie.nl.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.