U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Positie Nederlandse toeleveranciers onder druk
Nederlandse toeleveranciers aan de hightechindustrie hebben de afgelopen decennia relatief beperkt geprofiteerd van de groei in de sector. Door de lagere loonkosten is veel inkoop verschoven naar het buitenland. Dat staat in een rapport van het ING Economisch Bureau.

Volgens ING kan nieuwe technologie het tij helpen keren en biedt deze kansen voor Nederlandse toeleveranciers om hun positie te versterken. Nederlandse toeleveranciers hebben de afgelopen decennia relatief beperkt geprofiteerd van de groei bij de Nederlandse eindfabrikanten. Buitenlandse inkoop groeide twee maal zo hard als binnenlandse en lagere loonkosten waren hierin bepalend.

De wereld verandert: klanteisen worden hoger, technologie ontwikkelt zich verder. Technologie, digitalisering voorop, biedt kansen voor Nederlandse toeleveranciers uit de metaal en elektrotechnische industrie om hun positie te versterken. Het benutten van deze kansen vraagt van toeleveranciers scherpe strategische keuzes. ING ziet hierbij vier opties, waarbij in de praktijk combinaties van aangrenzende strategieën mogelijk zijn.

> Lees het hele rapport

 

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Sterke plannen voor
Sterk Techniek Onderwijs

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl