U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Opleidingsvouchers voor Overijsselse Techniekuitdaging
De Overijsselse Techniekuitdaging is een uniek project waarin middelen van de overheid en de sectoren worden gebundeld om het probleem van het tekort aan technisch vakbekwaam personeel aan te pakken. Met het project ‘Overijsselse Techniekuitdaging’ stellen de technische branches in Overijssel en de provincie Overijssel samen 1,6 miljoen euro beschikbaar voor het opleiden van werkzoekenden en werkenden in de techniek in Overijssel.

“Hiermee wordt een mooie impuls gegeven voor zij-instroom in onze sector. Het is fijn dat de noodzakelijke opleiding daarmee betaald kan worden en dat OBM Oost daar invulling aan kan geven. Een prachtig voorbeeld van publiek-private samenwerking”, aldus Anne Marie Heij, beleidssecretaris Onderwijs van Koninklijke Metaalunie.

De scholingsvouchers zijn per direct beschikbaar. De vouchers zijn bedoeld voor Overijsselaars die zich (verder) willen ontwikkelen in de techniek: voor mensen die een baan zoeken in de techniek en zich hiervoor willen omscholen en voor mensen die al werken in de techniek en zich verder willen ontwikkelen.

Dankzij een unieke samenwerking tussen technische sectoren, haar fondsen en de provincie Overijssel komt er 1,6 miljoen euro beschikbaar voor bijna 500 vouchers voor werkzoekenden en werkenden in de techniek. De vouchers zijn bij een opleidingsinstituut, waaronder OBM Oost, inwisselbaar voor het bekostigen van een opleiding.

Tweehonderd vouchers zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een baan in de techniek, 250 vouchers zijn voor scholing van werkenden in de techniek en twintig vouchers voor de opleiding voor medewerkers tot parttime docent, de zogeheten hybride docent.

Meer informatie over de Overijsselse techniekuitdaging en over de criteria voor de aanvragen van de vouchers is te vinden op www.overijsselsvakmanschap.nl.

 

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Sterke plannen voor
Sterk Techniek Onderwijs

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl