U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Ondernemers passen niet in Haagse spreadsheet
“Ze moeten in Den Haag minder gaan denken in de vorm van spreadsheets met rekenmodellen en tabellen. Die ondernemer uit de Achterhoek past niet in een statistiek. Als die drie keer wordt geraakt door nieuwe regelgeving, waarvan iedereen denkt dat de impact meevalt, kan dat nog steeds veel pijn doen.” Aldus de kersverse voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof in de novembereditie van Metaal & Techniek, een uitgave Koninklijke Metaalunie.

Vonhof zegt verder blij te zijn met de MKB-toets, maar zet wel een kanttekening: “Op papier is het een goed initiatief, maar nu moet wel de daad bij het woord gevoegd worden. Wat mij betreft moet het nu vaker ingezet worden. Vooral ook omdat het voorkomt dat de uitwerking van regelgeving onevenredig zwaar terecht komt bij mkb-ondernemers. Vaak onbedoeld, maar toch...”

Op de vraag of hij dit kabinet mkb-minded genoeg vindt antwoord hij: “Het kabinet heeft bij aanvang van deze regeerperiode geroepen dat ze het meest mkb-vriendelijke kabinet wil zijn uit de geschiedenis. Daar houden we het ook aan. Hebben we het afgelopen jaar nu veel dingen gezien die puur en alleen in het voordeel waren van het mkb? Nee! Er zijn wel dingen gebeurd die je in het voordeel van het mkb zou kunnen uitleggen.”

> Lees het hele interview met de voorzitter van MKB-Nederland.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.