U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Brexit: Akkoord is stap vooruit, maar deal uiterst onzeker
Nu de Britse premier Theresa May de steun van haar kabinet heeft gekregen voor het akkoord, dat zij heeft bereikt met de EU over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk, is er een belangrijke stap voorwaarts gemaakt. Het is nog spannend of dit door het Britse parlement komt. Vooral nu het partijleiderschap van May ook ter discussie wordt gesteld. De levendige bespreking in het Lagerhuis zorgden vorige week al voor een motie van wantrouwen en het vertrek van diverse Ministers.

Het voorliggende akkoord gaat tot in het grootste detail in op de vraag hoe de EU en het Verenigd Koninkrijk zich in de toekomst tot elkaar zullen verhouden. Voor de nabije toekomst voorziet het in een overgangsperiode tot 2020, waarin het Verenigd Koninkrijk nog deel uitmaakt van de douane-unie. Voor Nederland het gunstigste akkoord, gaf Minister Blok onlangs aan.

Welke scenario het wordt is niet te zeggen, maar de kans op een vertrek zonder afspraken en dus ook geen transitie, is nog steeds zeer groot. Of het May lukt om haar deal door het parlement te krijgen, moet worden afgewacht. Afwijzing van de deal kan leiden tot verkiezingen, met de kans dat de Labourpartij de meerderheid krijgt en Jeremy Corbyn Theresa May opvolgt als premier.

Voorbereiding voor leden Metaalunie
Als u zaken doet met het Verenigd Koninkrijk kan Brexit (grote) gevolgen hebben voor uw onderneming. Uit recent onderzoek van de KvK blijkt dat te weinig bedrijven zich voorbereiden, of niet weten dat zij al iets kunnen doen. Breng de gevolgen voor uzelf in kaart met de Brexit Impact Scan en ontvang direct advies en informatie. Blijkt dat u gevolgen gaat ondervinden, dan kunt u verschillende concrete stappen ondernemen. Ook bestaat de mogelijkheid om subsidie aan te vragen via de Brexit voucher voor advies bij het zoeken naar oplossingen en maken noodzakelijke aanpassingen. Op de Metaalunie Kennisbank vindt u informatie en concrete tips om mee aan de slag te gaan.

Ga voor meer informatie naar www.metaalunie.nl (Kennisbank/Internationaal ondernemen).

 

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.