U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

Welke kansen biedt 3D metaal printen voor de regio Noordoost Fryslân?

De maakindustrie digitaliseert, automatiseert en robotiseert snel, mede ingegeven door een tekort aan gekwalificeerd personeel. Additive Manufacturing is een term die hierbij vaak wordt gebruikt. Additive Manufacturing is een verzamelnaam voor technieken waarbij objecten in 3D geprint worden, van plastic, metaal en beton. De mogelijkheden van 3D metaal printen zijn groot. Het ontbreken van kennis en ervaring maakt het voor bedrijven echter risicovol om hier mee te starten.

Het Kennis- en Innovatiehuis (KEI) heeft daarom onderzocht of het mogelijk is om in Noordoost Fryslân een ‘shared facility center’ te ontwikkelen voor 3D metaal printen. Een ‘shared facility center’ is een praktijkomgeving waarin bedrijven, producenten, kennis- en onderwijsinstellingen Additive Manufacturing oplossingen ontwikkelen, testen en toepassen. Uit het onderzoek blijkt dat er voldoende animo is om hiervoor een project te starten.

Het Innovatiecluster Drachten heeft een 3D metaal printer, een SLM 280. Deze wordt door een aantal leden van het cluster gebruikt. Om inzicht te krijgen in de businesscases en de toepassingsmogelijkheden, organiseert het KEI op 26 november a.s. een excursie naar het Innovatiecluster Drachten.

We organiseren de excursie samen met de “Vereniging kenniscluster 3D metaal printen”. Deze vereniging is in 2017 opgericht, heeft leden in Drenthe en Groningen, en heeft als doel om kennis en ervaringen te delen met betrekking tot 3D metaal printen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wiebe van der Veen van het KEI (06-15240758 / wiebe@keinof.nl).

Datum: Maandag 26 november, 13:30 uur
Locatie: Philips Consumer Lifestyle, Oliemolenstraat 5, Drachten

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl