U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Op 17 oktober hebben in het WTC Hotel in Friesland partijen uit het onderwijs, bedrijfsleven en regionale overheid een eerste stap gezet richting een sterk vmbo. Tijdens de bijeenkomst ‘Samen werken aan technisch vmbo in Fryslân’ verkenden de partijen mogelijkheden voor regionale plannen voor een duurzaam, dekkend en kwalitatief hoogstaand technisch vmbo. In het regeerakkoord is structureel 100 miljoen euro uitgetrokken voor versterking van het technisch vmbo. In 2018 en 2019 komt er geld beschikbaar voor vmbo-scholen met profielen BWI, PIE en M&T om te investeren in machines, materialen en docenten. Om in aanmerking te komen voor subsidie vanaf 2020 moeten vmbo-scholen, mbo-instellingen, lokale bedrijven en overheden gezamenlijk een aanvraag indienen.

U kunt op de website van Sterk Techniekonderwijs zelf aan de slag met de datatool voor onderwijs- en arbeidsmarktcijfers en bestaande infrastructuur (faciliteiten en netwerken). Hier zijn veel relevante cijfers beschikbaar. Ook staan hier andere tools, waaronder het Education Model Canvas en de Samenwerkingstool, die kunnen helpen om het gesprek in de regio te voeren en om u te helpen bij het opstellen van de regioplannen.

Heeft u ondersteuning nodig bij het maken van de regioplannen, neem dan contact met het ondersteuningsteam van Sterk Techniekonderwijs via het contactformulier. Per regio is vijf dagen kosteloos ondersteuning beschikbaar. Daarbij kan het gaan om inhoudelijk advies, ondersteuning op strategisch niveau of procesniveau, maar ook specifieke ondersteuning op basis van thema.

Een overzicht van veelgestelde vragen vindt u ook op de website.

 

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl