U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
MKB-Toets werkkostenregeling. Help mee!
In de evaluatie van de werkkostenregeling (WKR) zijn een aantal verbeterpunten van de werkkostenregeling naar voren gekomen die mogelijk de administratieve lasten van MKB-ondernemers kunnen verlichten. Gezien de verschillende belangen concludeert het kabinet dat zeer terughoudend moet worden omgegaan met uitbreiding van de gerichte vrijstellingen in de WKR. Ook is aangegeven dat in overleg wordt getreden met het bedrijfsleven om na te gaan voor welke aanpassingen draagvlak bestaat. Hiervoor worden in het kader van de MKB-toets bedrijven opgeroepen om mee te praten over verbeterpunten van de WKR.

Koninklijke Metaalunie staat vierkant achter het principe van de MKB-Toets om daarmee regelgeving beter te laten aansluiten op het mkb. Mede dankzij lobby van Metaalunie staat de MKB-toets in het Regeerakkoord. De bedoeling is dat als ministeries vroegtijdig in de beleidsvorming, of bij het (her)schrijven van regelgeving, een MKB-toets doen met mkb-ondernemers. Hierdoor moet regelgeving uiteindelijk beter aansluiten op de mogelijkheden van het mkb, doordat het ministerie als het ware op de stoel van de mkb-ondernemer gaat zitten.

Wilt u meepraten bij het ministerie van EZK op 10 december? Meldt u dan uiterlijk 15 november aan bij meijer@metaalunie.nl, met de volgende gegevens:

  • Bedrijfsnaam
  • Bedrijfsgrootte (0-10 werknemers, 11-50, 51 – 250)
  • Plaatsnaam
  • Naam contactpersoon
  • Telefoonnummer
  • Emailadres

Wij sturen dan de aangemelde ondernemers door naar MKB-Nederland die -naast het ministerie van EZK- in deze MKB-Toets een coördinerende rol speelt.

> Lees ook de factsheet over dit verzoek.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.