U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Afgelopen week heeft Metaalunie, samen met opleidingsfonds OOM, het initiatief voor een ‘CoFi-kit metaal’ gelanceerd. Dit ondersteuningspakket voor vmbo scholen helpt hen concreet bij het maken van regioplannen om een deel van de beschikbare 100 miljoen euro toegekend te krijgen. Bij deze plannen moet het bedrijfsleven 10% cofinanciering op tafel leggen en dit past daar prima in. Wij praten niet alleen over en met het vmbo, maar we bieden ook concrete hulp. Wat ons betreft gaan veel scholen hier gebruik van maken.

Voor 1 november moeten vmbo Techniek scholen hun intentie aangeven om samen met het bedrijfsleven voor 1 april 2019 hun daadwerkelijke plannen in te dienen. De CoFi kit metaal biedt stageplaatsen, gastlessen, docentenstages en inzicht in de nieuwste technieken. Het geheel heeft een waarde van € 5.000,- en is naar eigen wens samen te stellen. Daarmee kan het vmbo techniek werken aan een kwalitatief hoogstaand en dekkend aanbod van technische opleidingen in de regio.

Vanuit verschillende hoeken wordt positief gereageerd op dit initiatief. Het vmbo techniek heeft alle steun nodig als cruciale schakel richting het mbo. Zonder voldoende instroom in het vmbo droogt uiteindelijk de instroom in het mbo op. Dit is de doodsteek voor technisch opgeleide vakmensen en dat mogen we echt niet laten gebeuren. Het MKB-metaal kan niet zonder deze technici.

Het wordt tijd om de handen uit de mouwen te steken en het vmbo techniek vooruit te helpen, het liefst in samenwerking met het mbo, Opleidingsbedrijven Metaal (OBM’s) en regionale bedrijfstakscholen. Zo kan er een sterke regionale opleidingsinfrastructuur ontstaan, waar scholing en bijscholing in de techniek hand in hand gaan. Dé weg naar succes!

Jos Kleiboer

Directeur Beleid

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.