U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Ruim 6 procent meer investeringen in augustus
In augustus was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 6,1 procent groter dan in augustus 2017, meldt het CBS. De stijging is iets groter dan een maand eerder. In augustus 2018 is vooral meer geïnvesteerd in de woningen, gebouwen, transportmiddelen en machines.De omstandigheden voor investeringen zijn in oktober minder gunstig dan in augustus volgens de CBS Investeringsradar. Dat komt vooral doordat de jaar-op-jaarontwikkeling van de beurswaarde en het consumentenvertrouwen verslechterden. Daarentegen was de groei van de export op jaarbasis groter.

Uit de Metaalunie Economische Barometer van het MKB-metaal blijkt dat sinds het derde kwartaal van 2017 steeds iets meer ondernemers aangaven meer te gaan investeren, dan er ondernemers zijn die verwachten minder te gaan investeren. In het tweede kwartaal nam de groei af en in het derde kwartaal geven net zoveel ondernemers aan meer te gaan investeren als er ondernemers zijn die minder denken te gaan investeren.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.