U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Test de Duitse markt met een verhaal via Niederlande Nachrichten.de
Om de aansluiting met de wereldmarkt niet te verliezen, moet de Duitse industrie digitaliseren. Het Duitse bedrijfsleven beseft steeds meer dat ze dit niet alleen kunnen en zoekt hiervoor actief naar partners. Onder de noemer Industrie 4.0 groeien deze bedrijven toe naar een model dat wij Smart Industry noemen. De Duitse industrie kan de Nederlandse flexibiliteit goed gebruiken net als de kennis en capaciteit. Toch weten Duitse partijen het Nederlandse mkb nog onvoldoende te vinden. “Daarom werkt Koninklijke Metaalunie graag mee aan Niederlandenachrichten.de”, aldus Paul Verlinden, beleidssecretaris internationaal ondernemen van Metaalunie.

In samenwerking met Metaalunie is op 11 oktober het nieuwe Duitstalige platform Niederlandenachrichten.de gelanceerd. Daarmee hebben Metaalunieleden direct toegang tot het Duitse MKB. Op basis van een ingezonden verhaal gaat namelijk de redactie van Niederlande Nachrichten aan de slag. Vanuit Duitsland vertalen zij de teksten en publiceren het verhaal zowel op de website als op social media. Na plaatsing worden Duitse media- en brancheorganisaties benaderd die beschikken over eigen nicheplatformen die behoefte hebben aan kwalitatief hoogwaardige content over de Nederlandse industrie. Voorbeelden zijn industrie.de of elektrotechnik.de Gaat u een event in Duitsland bezoeken? Dan helpt deze zichtbaarheid in Duitsland enorm.

Niederlande Nachrichten biedt een permanente Duitstalige online campagne over Nederlandse bedrijven en het vestigingsklimaat. De berichtgeving is gericht op het koppelen van alle Nederlandse topsectoren aan het in Duitsland gebruikte model. Dat doet Niederlande Nachrichten op een manier die terminologie en aanpak harmoniseert en oplossingen ten opzichte van elkaar een logische plek geeft. Zo wordt Niederlande Nachrichten een platform dat bestaande Nederlandse initiatieven op beurzen, events en tijdens missies aan elkaar verbindt.

Niederlande Nachrichten wordt gemaakt in Duitsland door een journalistieke redactie. De partners zijn naast Metaalunie: FME, Nederlandse ambassade in Berlijn, Brainport Industries, DNHK, ING, topsector HTSM, business.Gov.nl, Platform Smart Industry, OostNL-BOOST, InnovationQuarter-SMITZH.

Heb je interessante content voor Niederlande Nachrichten? Mail dan naar manager partnerships Derk Marseille, derk@tothem.co Je ontvangt daarna instructies hoe je het verhaal zo snel mogelijk online kunt krijgen. De vertaling van content, plaatsing en distributie is voor de ondernemer aangesloten bij één van de partners geheel gratis.

Meer vragen?
Neem direct contact op met Derk Marseille, manager partnerships bij Niederlande Nachrichten, derk@tothem.co of +49 174 174 1771

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.