U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
De verkiezing voor de Smart Manufacturing Award is inmiddels weer in volle gang. Met deze verkiezing willen we laten zien hoe mooi en uitdagend bedrijven in het MKB-metaal hun producten en diensten produceren. Vaak vinden bedrijven wat ze doen heel normaal, maar minstens zo vaak is het best bijzonder. Zo was er vorige week een handelsmissie naar Duitsland waar industrie 4.0, oftewel Smart Industry, centraal stond. De conclusie van velen was dat wij in Nederland verder zijn dan de Duitsers denken. Net als afgelopen weekend op het voetbalveld …

Maar zonder gekheid, als maakindustrie in Nederland staan wij er goed voor en proberen we volop te anticiperen op technologische ontwikkelingen. Dat doen bedrijven zelf, maar regelmatig ook samen, zoals in het fieldlab Smart Welding. Het blijft natuurlijk wel lastig om goede keuzes te maken als bedrijf. Metaalunie heeft daar Teqnow voor ontwikkeld, maar het MKB-metaal kan nog beter worden geholpen bij het ontdekken en implementeren van nieuwe technologieën.

Daarom moet de aandacht van Smart Industry en het innovatiebeleid van de overheid nog meer oog krijgen voor de praktijk op de werkvloer van een MKB-metaal bedrijf.

Vanuit Metaalunie doen wij daar onze uiterste best voor, maar bedrijven kunnen dat ook zelf. Laat jezelf zien, vaak is wat je doet echt bijzonder. Deelname aan de Smart Manufacturing Award is daar een mogelijkheid voor. Een ideale kans om jezelf te promoten, maar tevens om de buitenwereld te laten zien hoe mooi en geavanceerd metaalbewerking in de brede zin is. Schrijf je in en doe mee!

Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

 

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.