U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Mis de boot niet! Binnenvaartcertificaat drijvende werktuigen verplicht
Let op! Vanaf 1 januari 2019 is een binnenvaartcertificaat verplicht voor álle drijvende werktuigen en voor pleziervaartuigen van 20 meter of langer en/of een inhoud van meer dan 100 m³. Na 1 januari 2019 moet bij de bouw van dergelijke vaartuigen worden voldaan aan de eisen die zijn te vinden in de ES-TRIN-norm 2017/1.

Overgangsregeling
Voor bestaande vaartuigen geldt er een overgangsregeling. Als u vóór 1 november a.s. een aanvraag voor het certificaat indient, dan krijgt u deze voor 1 januari 2019 min of meer automatisch toegekend. Als u ná 1 november a.s. een aanvraag indient, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk niet tijdig een certificaat en zal het bestaande vaartuig aan de nieuwe eisen die per 1 januari a.s. gelden moeten voldoen.

Meer informatie
Voor meer informatie gaat u naar www.ilent.nl/misdebootniet, of neem contact op met een van onze bedrijfsjuridisch adviseurs, bj@metaalunie.nl, tel. 030 – 605 33 44.

Misschien interessant voor u

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl
Blog

Blog


Jos Kleiboer
Directeur Beleid

Geniet van de zomer

> Lees meer.