U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Afgelopen week werd bij Melis Metaalgieterijen in Tilburg een werknemer gehuldigd die maar liefst zestig jaar in dienst was. Deze medewerker, Gerard de Bont, werd tijdens een feestelijke bijeenkomst verrast met veel aandacht, mooie cadeaus en een vererend getuigschrift met insigne uit handen van de voorzitter van Koninklijke Metaalunie, Fried Kaanen.

Zestig jaar werken voor dezelfde werkgever, is een prachtige prestatie. Het geeft aan dat medewerkers het naar hun zin hebben. En wat de kennisoverdracht betreft: die is goud waard. Deze gebeurtenis geeft de kracht van het familiebedrijf weer, continuïteit en betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel, ook richting medewerkers.

In de huidige dynamische arbeidsmarkt wordt veel gesproken over het boeien en binden van vakmensen. Het is moeilijk om aan goede medewerkers te komen en als je ze hebt, dan moet je ze zien vast te houden. Vaak wordt in dit kader gesproken over het loopbaanperspectief, de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Dat zijn zeker onmisbare zaken waar een ondernemer oog voor moet hebben. Maar een familiebedrijf zou ook haar kracht moeten benutten als stabiele en betrouwbare werkgever. Dat is een factor die soms als zwakte wordt gepresenteerd, een beetje saai, maar het zou juist een kracht kunnen zijn. Goede vakmensen zoeken naast een uitdaging ook naar een bepaalde mate van zekerheid en dat kan een familiebedrijf bij uitstek binden. De lange termijn staat immers voorop.

Metaalunie heeft veelal familiebedrijven in de achterban. Stuk voor stuk ondernemingen waar vakmanschap voorop staat. Veel van deze bedrijven bestaan al jaren, dat merken wij aan de vele jubilea van leden waar wij een uitnodiging voor ontvangen. Deze kracht moeten we vooral benutten. Daarom proberen we jubilea zoveel mogelijk aandacht te geven en heeft onze voorzitter met veel plezier, in dit geval, Gerard in het zonnetje gezet. Boeien en binden van medewerkers is een kunst, gebruik daar de kracht van het familiebedrijf bij!

Jos Kleiboer, Directeur Beleid Metaalunie

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

Sterke plannen voor
Sterk Techniek Onderwijs

Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl