U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Koningin Máxima en staatssecretaris Mona Keijzer op werkbezoek bij Metaalunielid Corrosion

Hare Majesteit Koningin Máxima was woensdagmiddag 3 oktober aanwezig bij de presentatie van het ‘Jaarbericht Staat van het MKB 2018’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Koningin Máxima is lid van het Comité. De presentatie vond plaats tijdens een werkbezoek aan Koninklijke Metaalunielid Corrosion bv in Moerkapelle. 

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf. Elk jaar geeft het Comité een trendanalyse uit in de vorm van het ‘Jaarbericht Staat van het MKB’. Het is een trendanalyse van het midden- en kleinbedrijf, dat bestaat uit meer dan één miljoen ondernemers. Het bevestigt onder meer dat het mkb het fundament is van de Nederlandse economie. De huidige snelle ontwikkelingen, als digitalisering, vragen om een groot aanpassingsvermogen van de ondernemers. De analyses in het jaarbericht zijn gebaseerd op de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In de Metaalunie uitgave Metaal & Techniek van oktober staat een uitgebreid interview met staatssecretaris Mona Keijzer over onder meer onderwerpen uit het jaarbericht.

Metaalunielid Corrosion is 25 jaar geleden gestart als specialist in corrosiebescherming van staalconstructies in de scheepsbouwsector. Door zich aan te passen aan een veranderende markt, is het bedrijf nu internationaal marktleider op het gebied van milieuvriendelijke bescherming van off shore windturbines en heeft het een eigen onderzoekslaboratorium. Corrosion heeft inmiddels ook vestigingen in China, Vietnam, Duitsland en agentschappen in 30 landen. Het bedrijf is een goed voorbeeld van het belang van aanpassingsvermogen van ondernemers aan marktveranderingen, één van de hoofdthema’s van het jaarbericht.

 

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

115 jaar jong
Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl