U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details
Er zijn enkele speciale Brexit hulploketten waar u terecht kunt voor informatie over de stand van zaken en welke voorbereidingen u kunt treffen. U vindt hier ook stappenplannen.

NBCC helpdesk Verenigd Koninkrijk
Leden van de Metaalunie kunnen contact opnemen met de helpdesk van NBCC (de Nederlands Britse Kamer van Koophandel) om zich te laten adviseren over zakendoen in het Verenigd Koninkrijk. NBCC helpt u bij alle mogelijke vragen die u heeft over het opbouwen en uitbreiden van handelsrelaties in en met het VK.

Hulp bij Brexit
VNO-NCW, MKB-Nederland en de Rijksoverheid bieden ondernemers hier praktische tips om -ondanks alle onzekerheid- aan de gang te gaan met hun Brexit-voorbereiding.

Brexit loket
Het Brexitloket is het portaal van de overheid voor ondernemers die met Brexit te maken krijgen. Informatie over voorbereiden, gevolgen Brexit voor ondernemers, en stand van zaken. Praktische handvaten voor hoe om te gaan met de Brexit, stappenplannen, tips.

Brexit impact Scan – Kijk of de Brexit uw onderneming raakt en bereid u voor.

Get ready for brexit.eu – snel via de Nederlandse havens
Checklists om ook na Brexit snel via de Nederlandse haven te importeren of exporteren.

Evofenedex – Brexit dossier
Informatie douaneformaliteiten, handige Brexit checklist, etc. evofenedex is de ondernemersvereniging voor Nederlandse exporteurs en logistieke sector.

Overige informatiepagina’s:

Kamer van Koophandel
Brexit informatie overzicht

Brexit Monitor
Van CBS, met statistieken en cijfers over de invloeden op de handel.

EU Brexit gids voor ondernemers

Vragen?
Indien u vragen aan ons heeft kunt u contact opnemen met het Brexit team van Metaalunie via: 030-6053344, of via brexit@metaalunie.nl.

Misschien interessant voor uBlog

Blog

Jos Kleiboer / Directie      

Een beetje
positief

> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl