U bent niet ingelogd.
U bevindt zich hier: Details

De Brexit onderhandelingen met de EU zijn nog in volle gang, en ondanks dat er nog veel onduidelijkheid is over de inhoud van een akkoord, is de datum voor officiële uittreding vastgelegd op 29 maart 2019. Tijd om u voor te bereiden! Maar hoe bereidt u zich nu het beste voor op de Brexit? En waar moet u rekening mee houden?

“Hope for the best, prepare for the worst.”

Op deze pagina verzamelen wij voor u de belangrijkste (externe) informatie om u hierbij te ondersteunen. Ook wanneer wij zelf iets organiseren, zal dit natuurlijk hier terug te vinden zijn.

Helpdesk VK voor Metaalunieleden – NBCC
Voor een goede voorbereiding op de Brexit kunt u terecht bij de Nederlands Britse Kamer van Koophandel (NBCC). Zij zijn al ruim vijf jaar de Metaalunie helpdesk voor het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk. Ook over de Brexit, en hoe hiermee om te gaan kunnen zij u informeren! Zij organiseren met enige regelmaat bijeenkomsten over het thema, of zijn hierbij betrokken. Op hun website kunt u de actuele agenda vinden.

Als Metaalunielid kunt u kosteloos advies van de NBCC krijgen van 30 minuten per vraag, met een maximum van 90 minuten per jaar. Daarnaast ontvangt u 10% korting wanneer u gebruik maakt van het dienstenpakket van de NBCC. Lees meer over dit ledenvoordeel van NBCC. U kunt contact opnemen met adviseur Internationaal ondernemen, Birgit Voorhuis (voorhuis@metaalunie.nl), of 030-605-3344, of direct met directeur Michiel van Deursen (mvandeursen@nbcc.co.uk), of 070-205 5656. Meer informatie over de NBCC vindt u op www.nbcc.co.uk.

Ook vanuit verschillende andere richtingen wordt informatie over en hulp bij de Brexit aangeboden:

 1. Hulp bij Brexit website vanuit MKB-Nederland, VNO-NCW en Rijksoverheid
  Hèt portal voor hulp bij een goede voorbereiding op een Brexit, met een stappenplan en evenementen ter ondersteuning. Ook vindt u hier ondernemers aan het woord. > www.hulpbijbrexit.nl
  - Evenementenkalender Hulp bij Brexit
  - Aanmelden Brexit Nieuwsbrief van Hulp bij Brexit, initiatief van diverse organisaties
 2. Brexit loket van Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland (RVO)
  > www.rvo.nl/brexit-loket
  Een tweede belangrijke pagina waarin alles voor de voorbereiding op een goede Brexit is terug te vinden. Hier vindt u nieuws, achtergrond en gevolgen, máár vooral veel praktische handvaten hoe om te gaan met de Brexit, organisaties die hierin informatie en hulp aanbieden in de vorm van o.a. stappenplannen, tips.
 3. Brexit impact Scan – bekijk of de Brexit uw onderneming raakt.
  > www.brexitloket.nl/impactscan
 4. Brexit subsidie Vouchers - Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk en blijkt dat uw onderneming te maken krijgt met de gevolgen van Brexit? Met de Brexit-voucher van RVO krijgt u subsidie voor advies over alternatieve markten en de gevolgen van Brexit voor uw onderneming.
  > www.rvo.nl/subsidies-regelingen/brexit-vouchers
 5. Brexit Monitor
  Het CBS heeft een BREXIT MONITOR, met statistieken en cijfers over de invloeden op de handel.
  > www.cbs.nl/nl-nl/dossier/brexitmonitor
 6. KMPG Brexit Dossier
  Accountantskantoor KPMG biedt een kant en klaar plan om u per maand op de Brexit stap voor stap voor te bereiden. > https://home.kpmg.com/uk/en/home/insights/2017/09/brexit-navigator.html
  Bekijk een gevisualiseerd stappenplan.
  Daarnaast biedt KPMG een groot dossier in het Engels, gratis toegankelijk
 7. Kamer van Koophandel
  Brexit informatie overzicht, stand van zaken februari 2018
 8. EvoFenedex
  Lees hier het laatste Brexit nieuws en de lobby standpunten.
  EvoFenedex is een ondernemersvereniging die zich onder andere inzet voor Nederlandse exporteurs. Zij zijn partner van Metaalunie, u ontvangt daarom ledenkorting op exporttrainingen.
 9. Getreadyforbrexit.eu
  Handige website waar u stap voor stap ziet welke actie wanneer en door wie gedaan moet worden om ook na Brexit snel via de Nederlandse haven te importeren of exporteren.

Informatie en achtergrond

Vragen?

Indien u vragen aan ons heeft kunt u contact opnemen met mw drs Birgit Voorhuis, via: 030-6053344, of via voorhuis@metaalunie.nl.

Misschien interessant voor u

Blog

Blog


Bert Jaarsma
Directeur Organisatie

2019 ontharden?
> Lees meer.

Heeft u een vraag?

Bel ons
030 6053344

info@metaalunie.nl